Kilpailutoiminta

Kilpailuharjoitukset

Poni-Haan Ratsastajat ry (Poni-Haan ratsastusseura) järjestää seurakilpailuharjoituksia kevät- ja syyskauden aikana.

Tutustu kilpailusääntöihin ja ohjeisiin täältä.

Jos sinulla on kysyttävää seuran kilpailutoimintaan liittyen tai kommentteja/ehdotuksia kilpailujärjestelyihin liityen, voit ottaa yhteyttä: phr.kisat@gmail.com.

 

Kilpailuluvat

Kilpaileva ratsastaja tarvitsee kilpailuluvan voidakseen kilpailla. Seuran omissa harjoituskilpailuissa ei vaadita erillistä kilpailulupaa, SRL:n jäsenyys riittää. Kilpailuluvat ovat maksullisia.

Kilpailulupien hakeminen ja ostaminen 

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Sääntökoulutukseen osallistumista suositellaan kilpailijoille, joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuonna. 13-vuotiaan tai tätä nuoremman kilpailijan kanssa sääntökoulutukseen osallistuu myös hänen huoltajansa tai muu hänen kilpailemisestaan vastaava täysi-ikäinen henkilö. Sääntökoulutukseen osallistujan tulee tutustua etukäteen kilpailusääntöihin.

Kilpailuluvan voit ostaa helposti kirjautumalla omaan jäsenhuoneeseen oma.ratsastus.fi . Voidaksesi ostaa kilpailuluvan, sinulla tulee olla ratsastusseuran jäsenmaksu maksettuna sekä henkilötunnus ja sähköpostiosoite tallennettuna jäsenrekisteriin. Tarvittaessa pyydä jäsensihteeriä tarkistamaan nämä. 

Lisätietoja kilpailuluvista