Jäsenyys

PHR:n täysjäsenen jäsenedut

Voit ratsastaa vakio-oppilaana Poni-Haka Oy:n ratsastustunneilla. Ilman SRL:n jäsenyyttä olet satunnaisratsastaja ja maksat irtotunnin hinnan.

PHR:n jäsensihteerinä toimii
Lotta Seabrook
lotta.seabrook(a)outlook.com

 • Olet Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsen ja saat SRL:n sähköisen jäsenkortin.
 • Saat SRL:n julkaiseman Hippos-lehden, joka ilmestyy 7 kertaa vuodessa.
 • Voit osallistua PHR:n järjestämille kursseille, retkille, kerhotoimintaan ja muihin tapahtumiin.
 • Voit suorittaa hoito- ja ratsastusmerkkejä ja osallistua kilpailuharjoituksiin.
 • Voit saada alue- ja kansallisen kilpailuluvan.

Muut SRL:n jäsenedut  ja tietoa jäsenyyteen kuuluvasta Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta

Perhejäsenenä saat lähes samat edut kuin täysjäsenkin, poisluettuna Hippos-lehti, A-kilpailulupa ja toimihenkilöoikeudet.

Uudet jäsenet

Täytä jäsenhakemus suoraan SRL:n sivuilla. 
Valitse seuraluettelosta Poni-Haan Ratsastajat ry.

Kun PHR:n jäsensihteeri on hyväksynyt jäsenhakemuksesi, SRL lähettää sinulle jäsenmaksulaskun ilmoittamaasi osoitteeseen. Maksa jäsenmaksu ja säilytä kuitti mahdollisten epäselvyyksien varalle. 

Ongelmatapauksissa ota yhteys jäsensihteeriin.

Vanhat jäsenet

Jäsenmaksulasku lähetetään automaattisesti niille henkilöille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa edellisenä vuonna. Jäsenmaksulaskut lähettää Suomen Ratsastajainliitto (SRL).

Laskussa on seuraavat tiedot: jäsenen nimi, seuran nimi ja jäsenlaji. Tarkista, että tiedot ovat oikein. Jos tiedoissa on virheitä, ole yhteydessä seuran jäsensihteeriin. Tarkista jäsenlajisi ennen kuin maksat laskun. Jos haluat vaihtaa jäsenlajiasi, ole yhteydessä seuran jäsensihteeriin ja pyydä uusi lasku. Väärällä jäsenlajilla merkittyä laskua ei saa maksaa. PHR:llä on käytössä seuraavat jäsenlajit: Juniori, Seniori, Perhejäsen juniori, Perhejäsen seniori sekä Kannatusjäsen.

Käytä viitenumeroa maksaessasi jäsenmaksusi, jotta maksu kohdistuu oikealle henkilölle. Viitenumero on merkitty laskuun.

Jäsenyyden päättäminen

Mikäli et halua jatkaa PHR:n jäsenenä, voit ilmoittaa asiasta jäsensihteerille.

Jäsenmaksut 2022:

Jäsenmaksu koostuu Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Poni-Haan Ratsastajat ry:n osuudesta. PHR:n osuus jäsenmaksussa on 4 euroa. Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden loppuun eli 31.12. saakka.

 • Juniorit 52 €
 • Seniorit 59 €
 • Perhejäsen juniori 28,50 €*
 • Perhejäsen seniori 32 €*
 • Kannatusjäsen 25 €**

  * Perhejäsenyys edellyttää, että samassa taloudessa asuu PHR:n täysjäsen.

 ** Uutena jäsenlajina kannatusjäsen! Kannatusjäsen ei saa SRL:n tarjoamia etuja eikä vakuutusturvaa. Kannatusjäsen voi osallistua PHR:n järjestämiin tapahtumiin sekä toimia PHR:n tapahtumissa ja kilpailuissa toimihenkilönä, muttei kilpailla. Kannatusjäsenellä ei ole äänioikeutta vuosikokouksissa eikä kannatusjäsen voi olla PHR:n hallituksen jäsen.

Syksyllä 1.9. jälkeen liittyvät uudet jäsenet saavat loppuvuoden jäsenyyden alennettuun hintaan. Suomen Ratsastajainliitto vahvistaa hinnan vuosittain syksyllä.

Jäsenhuone

Vuonna 2021 muovista jäsenkorttia ei enää lähetetä. Sen sijaan käyttöön otetaan sähköinen jäsenhuone, johon voit kirjautua osoitteessa oma.ratsastus.fi 

Jäsenhuoneesta löydät sähköisen jäsenkorttisi sekä tietoa jäseneduista. Siellä voit myös päivittää tietojasi sekä maksaa jäsenmaksulaskusi.

Ohjeita jäsenhuoneen käyttöön: https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenhuone/ohjeet/

Tiesitkö että...
Jäsenyyden mukanaan tuoman perusvakuutuksen eli Sporttiturvan lisäksi voit ottaa itsellesi myös lisävakuutuksen eli laajennetun Sporttiturvan, joka tarjoaa mm. suuremman korvauksen hoitokuluista ja vahingoittuneista varusteista.