Muutoksia seuran kilpailusääntöihin

29.1.2020

Seuran kilpailusääntöihin on tehty muutoksia ja niin sanottu laiskuuslisä poistuu käytöstä. Myös sääntörikkomuksia käsittelevää kohtaa on tarkennettu.

Poni-haan ratsastajien kilpailuharjoitteluissa käytössä ollut niin kutsuttu laiskuuslisä, joka on maksettu, jos kilpailija ei osallistu toimihenkilötehtäviin. Jatkossa kaikkien opetushevosilla kilpailevien odoteteaan osallistuvan kilpalujen järjestämiseen jossakin toimihenkilötehtävässä ja niiden laiminlyönti ilman perusteltua syytä käsitellään sääntörikkomuksena. 

Toimihenkilöhtehtävistä poisjäänti edellyttää pätevää syytä (esimeriksi työvuoro), joka ilmoitetaan kilpailujärjestäjille ennen kilpailuja ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään heti lähtölistan julkaisemisen jälkeen.  Ilman perusteltua syytä kilpailijan odotetaan olevan paikalla koko kilpailujen ajan (klo 8-14), akuuteista myöhästymisistä kilpailuaamuna tulee myös ilmoittaa kilpailujärjestäjille. 

Sääntörikkomuksia käsittelevää kohtaa on seuran säännöissä myös tarkennettu. Sääntörikkomuksesta voidaan antaa tarvittaessa väliaikainen kilpailukielto, jokoa koskee kaikkia seuran kilpailuja lajista riippumatta. Sääntörikkomukset käsitellään seuran hallituksen kokouksessa kilpailijan läsnäollesssa, alaikäisellä kilpailijalla vaaditaan myös huoltajan läsnäolo.