Rita Sohlman

Rita ja Silver

Olen Rita Sohlman Vantaalta.

Olen toiminut seuran sihteerinä, varapuheenjohtajana ja merkkivastaavana.

Ratsastukseni aloitin vasta aikuisena 35 vuoden iässä, kun menin ensimmäistä kertaa elämässäni hevosen selkään ja yllätyksekseni pysyin siellä koko tunnin. Se oli valtava kokemus, joka muutti koko loppuelämäni. Sen jälkeen olen ratsastanut usealla eri tallilla, myös eri puolilla Eurooppaa, koulu-, este- ja maastoratsastusta ja tutustunut myös lännenratsastuksen, Center Ridingin, Pilates-ratsastuksen sekä Working Equitationin saloihin.

Poni-Hakaan tutustuin kevättalvella 2013, jolloin osallistuin muutamalle kaksari- ja pienryhmätunnille ratsastusystävieni innoittamana. Ihastuin välittömästi opetuksen tasoon, maneesin lämpöön sekä upeisiin hevosiin. Heti alkuun lempparihepoiksi valikoituivat Bambi ja Lempi. Syksyllä 2013 sitten jo siirryttiinkin porukalla viikkotuntiratsastajiksi, ja siitä lähtien olen ratsastanut Poni-Haassa vähintään 2 tuntia viikossa.

Olen osallistunut myös koulukisoihin, erilaisille ratsastuskursseille ja pienryhmätunneille aina, kun aika ja lompakko antavat myöten. Olen jopa ”vuokrannut” kesällä yhtä lemppariheppaani Silveriä, jonka kanssa olemme käyneet myös harjoituskisoissa.

Yksinyrittäjänä työni asettuu usein iltoihin ja viikonloppuihin, olen silti pystynyt järjestämään melko hyvin itselleni aikaa osallistua kokouksiin ja eri tapahtumiin. Tallilla olen pääasiassa keskiviikkoaamuisin ja sunnuntai-iltaisin.

Mielestäni Poni-Haassa on loistavat olosuhteet, upeat hevoset sekä laadukas opetus, joten kyllä täällä viihtyy! Ratsastuksen parista olen löytänyt paljon uusia ystäviä, joiden kanssa voi toteuttaa erilaisia, ihania ratsastusunelmia. Eräällä ratsastusreissulla vuosia sitten löysin myös puolisoni ja sain tyttären, joka myös ratsastaa Poni-Haassa. Ratsastus ja hevosten kanssa toimiminen onkin perheemme yhteinen harrastus!