Rita Sohlman

Rita ja Silver

Olen Rita Sohlman Vantaalta, nyt kolmatta kautta PHR:n hallituksessa.

Aluksi toimin seuran sihteerinä ja sitten varapuheenjohtajana. Nyt uudella kaudella merkkivastaavana.

Ratsastukseni aloitin vasta aikuisena 35 vuoden iässä, kun menin ensimmäistä kertaa elämässäni hevosenselkään ja yllätyksekseni pysyin siellä koko tunnin. Se oli valtava kokemus, joka muutti koko loppuelämäni. Sen jälkeen olen ratsastanut usealla eri tallilla, myös eri puolilla Eurooppaa, koulu-, este- ja maastoratsastusta ja tutustunut myös lännenratsastuksen, Center Ridingin, Pilates-ratsastuksen sekä nyt viimeisimpänä Working Equitationin saloihin.

Poni-Hakaan tulin ensimmäisen kerran talvella 2013, jolloin osallistuin muutamalle kaksari- ja pienryhmätunnille ratsastusystävieni innoittamana. Ihastuin välittömästi opetuksen tasoon, maneesin lämpöön sekä upeisiin hevosiin. Heti alkuun lempparihepoiksi valikoituivat Bambi ja Lempi. Syksyllä 2013 sitten jo siirryttiinkin porukalla viikkotuntiratsastajiksi, ja siitä lähtien olen ratsastanut Poni-Haassa vähintään 2 tuntia viikossa.
Osallistun aktiivisesti myös koulukisoihin, erilaisille ratsastuskursseille ja pienryhmätunneille jne. aina, kun aika ja lompakko antavat myöten. Olen jopa ”vuokrannut” kesällä nykyistä lemppariheppaani Silveriä, jonka kanssa käymme myös harjoituskisoissa.

Olen yksinyrittäjä ja työni asettuu usein iltoihin ja viikonloppuihin, mutta olen pystynyt järjestämään melko hyvin itselleni aikaa osallistua kokouksiin ja eri tapahtumiin. Tallilla olen pääasiassa keskiviikkoaamuisin sekä perjantai- ja sunnuntai-iltaisin.

Mielestäni Poni-Haassa on loistavat olosuhteet, upeat hevoset sekä laadukas opetus, joten kyllä täällä viihtyy! Ratsastuksen parista olen löytänyt paljon uusia ystäviä, joiden kanssa voi toteuttaa erilaisia, ihania ratsastusunelmia. Eräällä ratsastusreissulla vuosia sitten löysin myös puolisoni ja sain tyttären, joka myös ratsastaa Poni-Haassa sunnuntai-iltaisin. Ratsastus onkin perheemme yhteinen harrastus!