Marja Heikkinen

Marja ja Vilppu

Olen Marja Heikkinen ja asustelen Vantaan Ylästössä.

Aloitin ratsastuksen jo lapsena Raumalla pienellä hevostilalla suomenhevosilla. Hevosten varusteet olivat armeijan vanhoja ja opetuskin oli lähinnä meidän tyttöjen vahtimista. Jossain vaiheessa Raumallekin tuli ihan oikea ratsastuskoulu ja siellä jatkoin vielä muutaman vuoden kunnes hepat saivat jäädä muitten ”kiireitten” takia. Noin kolmekymppisenä ratsastus taas jatkui hetken ja sain miehenikin houkuteltua mukaan. Kävimme vain maastoilemassa, koska kaviouran kiertäminen ratsastuskoulussa ei silloin kiinnostanut.

Historiani Poni-Haassa alkoi runsaat 10 vuotta sitten. Ensin tytär aloitti tenavatunneilla ja aika pian innostuimme mieheni kanssa jatkamaan heppaharrastustamme. Päivitimme ensin tietomme ja taitomme alkeiskurssilla ja sen jälkeen olemmekin olleet Teeten oppilaina torstaisin samassa ryhmässä.

Kilpaileminen ei ole minun juttuni vaan harrastan tätä ihan rakkaudesta hevosiin ja mielen virkistykseksi. Lisäksi harrastus on tuonut mukanaan paljon uusia samanhenkisiä ystäviä, kivoja kursseja ja tapahtumia, ihania kesäleirejä ja ikimuistoisia matkoja – ja kaikessa tietysti hepat pääosissa.

Suosikkiheppoja on (tietysti) kaksi eli Silver ja Vilppu. Silver on ollut hoitohevoseni syksystä 2014 ja Vilppua aloin hoitamaan alkuvuodesta 2016. Molemmat ovat hyvätapaisia herrasmiehiä, joista monet ratsastajat tykkäävät. Pojat ovat hoidossani maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, jolloin minuun varmasti törmää tallilla.

Seuratoiminnassa olen ollut mukana jo vuosia. Alkuun vain rivijäsenenä osallistuin mm. talkoisiin, parkkivalvontaan kisoissa ja seuran järjestämiin tapahtumiin. Taisin olla muutaman vuoden varatilintarkastajanakin. Nyt olen toista vuotta mukana hallituskuvioissa. Viime vuoden varajäsenyys vaihtui varsinaiseksi jäsenyydeksi ja olen toinen seuratuotevastaavista.

Terveiseni seuran jäsenille: Tulkaa rohkeammin mukaan seuran toimintaan. Aina tarvitaan apukäsiä talkoissa ja tapahtumissa ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin.