Ratsastusseurojen jäsenasioissa muutoksia vuonna 2020

3.1.2020

Suomen Ratsastajainliiton jäsenseurojen henkilöjäsenten jäsenmaksu-, jäsenkortti- ja lisävakuutuskäytännöt muuttuvat 1.1.2020. Muutokset ovat osa isompaa uudistusta, jossa tavoitteena on luoda seuroille sähköinen alusta (Jäsenhuone), jossa seuran jäsen voi itse hallita omia tietojaan, maksaa jäsenmaksun, osallistumismaksuja sekä saada seuran, liiton ja yhteistyökumppaneiden jäsenetuja ja tarjouksia. Jäsenhuone kytkeytyy uudistettuun kilpailujärjestelmään (KIPA) ja mahdollistaa kirjautumisen samoilla tunnuksilla molempiin järjestelmiin. Tutustu myös PHR:n jäsenmaksuihin vuonna 2020.

Uudistuksen ensimmäiset askeleet vaikuttavat jo vuonna 2020 seuraavasti:

 

Jäsenmaksut ja e-lasku

 • Jäsenmaksulaskut lähetetään seurojen jäsenille 2.1.2020 alkaen postitse, kuten aiemminkin.
   
 • LähiTapiolan vakuutusturva ja muut jäsenedut käynnistyvät jäsenmaksun maksamisesta.
   
 • Jäsenmaksulaskut voi vuoden 2020 laskun yhteydessä tilata jatkossa e-laskuna. Tällöin seuraavan vuoden jäsenmaksulasku saapuu alkuvuodesta 2021 suoraan verkkopankkiin. Laskun voi myös halutessaan laittaa pankin suoraveloitukseen.
  Ohjeet: https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/jasenmaksulaskun-maksaminen-e-laskuna/

 

 • Poni-Haan Ratsastajien jäsenmaksu koostuu Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Poni-Haan Ratsastajat ry:n osuudesta. PHR:n osuus jäsenmaksussa on 4 euroa. Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden loppuun eli 31.12. saakka.

Juniorit 51€

Seniorit 58€

Perhejäsen juniori 27,50€*

Perhejäsen seniori 31€*

* Perhejäsenyys edellyttää, että samassa taloudessa asuu PHR:n täysjäsen.

UUTTA! Kannatusjäsen 25€
- Kannatusjäsenellä ei ole vakuutusturvaa, eikä hän saa Hippos-lehteä. Kannatusjäsen SAA osallistua PHR:n järjestämiin tapahtumiin ja toimia niissä toimihenkilönä.               
 

 Jäsenkortti ja Jäsenhuoneen käyttöönotto

 • Jäsenkortti tulee vielä vuonna 2020 muovisena korttina HIPPOS-lehti nro 2:n mukana maaliskuussa tai erikseen kirjekuoressa.
   
 • Tulossa oleva Jäsenhuone mahdollistaa sähköisen jäsenkortin, jonka käyttöönottoa selvitetään parhaillaan.
   
 • Sähköinen jäsenkortti otetaan käyttöön aikaisintaan vuoden 2021 alusta.

  

Lisävakuutus vuoden 2020 alusta vain lisenssikaupasta

 • Ratsastusseurojen jäsenet ostavat jatkossa LähiTapiolan lisävakuutuksen suoraan lisenssikaupasta. Jäsenkortin yhteydessä ei lähetetä enää erillistä paperilaskua.
   
 • Lisävakuutuksen ostaminen edellyttää, että jäsenen henkilötunnus on tallennettu jäsenrekisteriin. Ongelmatapauksissa pyydetään ottamaan yhteyttä oman seuran jäsensihteeriin (PHR:ssä Lotta Seabrook), joka lisää hetun rekisteriin.
   
 • Edellisellä kaudella ostettu lisävakuutus on voimassa vain tammikuun 2020 loppuun (ei enää maaliskuun loppuun). Jotta lisävakuutusturva on voimassa myös vuonna 2020, on tärkeää ostaa lisävakuutus heti vuoden alussa.
  Vakuutuksen sisältö, ohjeet ja maksulinkki:  https://www.ratsastus.fi/jasenelle/lahitapiolan-urheiluvakuutus/lahitapiolan-lisavakuutus/

 

Lisätietoa:
Suomen Ratsastajainliitosta antaa Sari Siltala ja
Poni-Haan Ratsastajien jäsenasioista jäsensihteeri Lotta Seabrook.